I norr. Igen.

Bedrövligt på updatefronten. Jag vet. Har väl hänt en hel del, men lusten har inte funnits för fem öre. Tänker inte skriva mycket nu heller, utan kör en liten restart på måndag istället.
För tillfället befinner jag mig iaf på ett hotellrum i Boden, av alla ställen. Har åkt buss i stort sett hela dagen och imorgon är det gameday nummer 1 i den "playoff-serie" vi nu lirar i.
Vill du veta mer om det och hur vi lyckades hamna här kan du lirka dig in på hemsidan. http://www.hudikhockey.se/

Nu blir det "Viva la Bam"! Vi hörs i veckan. Peace.


OS Guld numero uno

Loggar in på facebook och inser snabbt att det är nåt jag har missat. Jag möts av kommentarer som: GUUUUUUUUUUUULD! - KALLLAAA! - VILKEN TJEJ!!! med mera...
Kalla stakade alltså hem Sveriges första guld i detta Olympiska spel, och jag var helt ovetande. Kollade troligtvis på 2-1/2 men istället.
Hur som helst. STOORT GRATTIS till henne! Det gjorde hon bra.


Herr Strumpa

Nu är man på hemmaplan igen efter helgens bravadish. Det gick inget vidare för oss uppe i Norrland kan jag säga. Första matchen mot Kiruna slutade med 6-0 i baken efter en mycket blek insats från oss. Jag fick hoppa in och lira efter typ 13min av andra perioden, efter att Kiruna precis ökat till 5-0. Kändes helt okej, fick släppa en puck men annars tycker jag det gick bra.
Igår, Söndag, spelade vi bättre men det blev torsk ändå. 3-0 mot Piteå och lyckades därmed inte göra mål på två raka matcher..då är det svårt. Jag satt på bänken. Är du mer intresserad av detta kan du lira in här: http://www.hudikhockey.se/

Men nu är det ny vecka och det betyder nya möjligheter. Skippade skottningen idag då vi inte kom hem förrän typ 03.00 inatt. Väldigt skönt att få sova ut lite, hade nog inte fått jättemycket gjort på taken idag ändå.
Så istället vaknade jag upp helt av mig själv vid typ 10.30, tog en dusch, vaknade till, klädde på mig och tog sedan en promenad till mitt dagliga hak. Hemmagjord potatismos och ugnsstekt falukorv serverades och det satt som en fläskläpp. Efter kaffe på maten så knatade jag vidare in mot centrum för att fördriva lite tid och det är ju aldrig fel..ganska trevligt här i Hudiksvall faktiskt.

Klev in på Carlings en sväng och kollade runt lite..plötsligt glider killen som jobbar där fram och frågar om jag inte är intresserad av att jobba lite extra. Dom behövde tydligen en extra och tyckte jag skulle slänga in ett cv..så det var ju trevligt. Ett litet jobberbjudande, nästan, mitt i lågkonjukturen. Får se hur det blir med det, vet ju för det första inte ens hur länge jag blir kvar här uppe..men extraslant är aldrig fel!






Johan Petter Paul

Kiruna

Idag har jag och mina lagkamrater färdats norrut i närmare 14 timmar. Långt,långt över mitt personliga rekord. Och då har jag ändå åkt en hel del buss under Timrå-åren...

Kiruna hamnade vi i iaf. Inte så tokigt tyckte jag först, men insåg sen att jag kunde ha tagit mig vart jag ville i hela världen, om jag bytt bussrackarn mot ett litet flygplan.

Med buss..


Kiruna centrum. Inget fel i det, men...

Med flyg..

 
Vad sägs om New York..


..eller kanske rent av..

 
..Aspen, Colorado?

 

Bara en tanke..

 

Platzgummer

 


Working class hero

Nu har jag gått på helg. Efter att jobbat och slitit (läs: slitit som fan) så har denna arbetsvecka äntligen nått sitt slut. Nej, jag har inte gått och blivit galen av det hårda arbetet, jag vet att det bara är Torsdag, men imorgon finns ingen tid att arbeta för oss hockeypojkar..vi ska nämligen ut och åka lite buss.
Knappt 100 mil, det är väl ingen fara? Visst vettu, det är en liten tripp till Kiruna som hägrar och då resan kommer ta ex antal timmar så åker vi dagen innan. Lördag- match mot Kiruna, efter matchen, in i bussen för ytterligare några timmar innan vi hamnar i Piteå. Söndag- Match mot Piteå och sedan in i bussrackarn igen. Fint.

Med det är imorgon. Idag har det jobbats och tränats.. snön var ovanligt tung imorse och det tog ett bra tag innan jag lyckades komma igång. Taket var enormt högt och ännu mer halt, och det var inte bara en gång jag funderade på att lämna taket med huvet före. Men det blev bättre, och varmare..därmed roligare! Helt okej arbetsdag till slut.
Sen var det ju självklart träning som gällde, och efter att under de tidigare träningspassen denna vecka haft världens tyngsta buggar efter all skottning så var inte förväntningarna skyhöga direkt. Men jag måste säga att jag imponerade. På mig själv iaf.. Kändes riktigt bra på nåt vis. Så det var kul.
Efter träningen for jag in till Stan med my teammate Åke för att handla lite grejer till den långa resan som jag tidigare nämnde. En ny laddare och ett par örsnäckor till min I-pod behövdes för att slippa lyssna på motorljud i 15 timmar. Det fann jag också, så jag är glad. Lyckades även fynda en skjorta som fanns på rea så då blev jag ännu mer glad.

 Dagens fångst

Nu ska jag ta och titta på Halv åtta hos mig så det blir inge mer här. Tack och adjö.

Eller jo, en gammal goding jag kom och tänka på när jag satt och slipade på en överskrift.


skor till bra pris

Cooolt!

1200 dollar får man lattja upp.





Inga problem för Pharrell Williams..

Helgens sysslor

Måndag igen och det betyder i detta fall att jag skriver ett inlägg. Helgen har varit full av diverse och jag har varit mycket trött i min kropp, därav bristen på skriftularus.

Fredag

Första arbetsdagen som lokal hjälte, dvs snöskottarkille. Som jag tidigare nämnde så är det en enorm mängd med snö här i stan och den måste ju bort innan varenda hus faller i bitar. Jävligt slitsamt arbete kan jag säga.
Jobbade 07-15 på ett av de största tak jag någonsin sett, där skottade vi, och skottade, och skottade lite mer tills det var dags att fara iväg på träning som började klockan fyra.
Träningen gick helt okej med tanke på att halva laget bogserat bort 14000 ton snö var. Efter träningen fanns inget annat än att gå hem, göra mat och sen, om jag inte minns helt fel, slockna bra tidigt.

Lördag

Matchdag vilket betydde inget speciellt förutom match. Samling strax efter ett nån gång, lattja lite fotboll och sen släpptes pucken. Jag vaktade båsdörren. Ett par timmar senare hade vi spöat Asplöven med 5-2 efter en mycket fin insats av de spelande gossarna.
Dagen till ära hade mina vänner Patrik och Simon satt sig i bilen och styrt mot Glysisvallen (hallen heter så) för att beskåda spektaklet samt säga hej till mig. Så efter matchen blev det en varsin kebabpizza på ett lokalt hak för att fira segern. När degen var slut var det hemfärd för dem som gällde, och för mig blev det sängfärd. Jättetrött kille.

Söndag

Även detta en matchdag, denna gång med morgonträning. Så undertecknad pallrar sig upp tidigt,tidigt för att återigen snöra på sig den väldoftande utrustningen. Ett mycket lugnt pass på cirkus 30 minuter senare bjöds det på en välkryddad chili con carne på ishallen. Mycket gott. Efter det, lite NHL 10 hos Arvid och ni som känner mig väl vet att jag inte är någon mästare..vi lämnar det så.
Samling runt två för att genomföra samma procedur som föregående dag, sen match. Denna gång mot Lycksele och det blev vinst igen, 5-1. Jag på bänk.
Till denna match hade tre fjärdedelar av min familj kommit på besök, dvs mor, far och lillasyster. Så efter matchen blev det en snabb kik i mitt tillfälliga crib, vilket även ni kommer få kika på snart, och sen iväg för lite föda. Vi hamnade på en riktigt härlig Cowboykrog vid namn Texas där det avnjöts stora hamburgare och kryddiga revbensspjäll. Precis i min smak. Kommer du till Hudik av nån anledning och samtidigt känner dig lite hungrig kan jag gott rekomendera detta ställe. Fick vänta på maten ett tag, men det var värt. Tro mig.

Måndag

Alltså idag. Arbete igen, nu i typ världens bästa väder. På samma tak men med lite mer hjältar som hjälptes åt, kämpade vi 07-16 och jag kan nu konstatera att vi är nästan klara. Sista biten imorgon, sen beger vi oss till nästa byggnad.
Så nu sitter jag här i lägenheten och är sådär skönt slut i kroppen. Någon slags mat ska lagas/värmas och sen vet jag inte vad det blir...ska tillägga att vi är träningslediga vilklet känns mycket viktigt.


Det är så det sett ut och..ja.
Att bara läsa är skittråkigt så därför lägger jag upp lite bilder för att underhålla lite.
Svart-vitt rakt igenom för att jag tycker det blir så fantastiskt mycket bättre..jag gillar svart-vitt.












Chalalalalllaa/ Platzgummer

 


Det snöar döden..

Jävlar vad det snöar i Hudiksvall. Det snöar säkert en hel del i resten av landet också, men Jävlar vad det snöar i Hudiksvall.
Detta enorma snöoväder gjorde att mina planer för dagen gick lite åt skogen..tanken var att jag skulle utforska staden en aning idag, då vi inte haft någon morgonträning. Men efter att jag vaknat upp, kikat ut genom fönstret, och sett att dedär decimeterna med snö som nån varnade om igår på kvällsträningen var ett faktum.
Jag biter ihop, tänkte jag..Ha, jo tjena.
Mat måste man ju ha, och då jag har ett gratis mål på en liten servering här i krokarna så var det stopp numero uno på min lilla dagsutflykt som jag tänkt mig. Och dit tog jag mig också, utan större problem. Men efter att ha suttit där inne i värmen, ätit biffar, läst en tidning, tagit en breamer på maten..nä, då kändes det fan inget vidare att kliva ut i stormen igen. Så jag tog mitt förnuft till fånga och vände klacken hemåt istället.

Mycket skönt val såhär i efterhand då det knappast avtagit med snöandet..kan ju bara drömma om hur det är i skidbackarna om några dagar, när det avtagit. Ojojoj...men ja, det blir ju ingen skidåkning för en annan på ett tag.

Men så är det ju som såhär, att det finns inget ont som inte har något gott med sig. Visst är det så det brukar låta?
Taken ja, dom har det ju riktigt,riktigt tufft nu om dagarna. En av de stora nyheterna i dagens tidning handlade faktiskt om att taket rasat in på ett ställe i Jättendal, här strax utanför Hudik. Riktigt hemskt..men allt hade gått bra och ingen hade skadats. Att allt gick vägen var dock inte det enda positiva..utan att någon måste ju ta tag i detta och skotta bort all snö från taken! I detta fall, undertecknad.
Visst vettu, fick ett litet buisenesscall här alldeles nyss. Det är några av grabbarna i laget som redan slitit på några dagar med detta, och nu behövde dom ännu en stor och stark snubbe. En riktigt karl som kunde bidra med sina hårdaste hårdhandskar. "Fråga Petter!", var det första som kom upp i allas skallar så nu blir det skotta snö imorgon!
Ska bli mycket intressant och jag ser faktiskt fram emot det. Ett riktigt 7-16 jobb..ganska nytt för mig, samtidigt som det rullar in en liten extraslant. Finfint!

 Jodå, nog har jag det i mig allt.

Nu ska jag ta och fixa nånting att stoppa i magen innan det bär av till hallen för dagens ispass.

Vi höres! Petter


In memory of Shabo

Då sitter man här, första kvällen i vad som kommer vara mitt boende de kommande veckorna. Det blev inget hotell utan fick direkt flytta in i en redan inredd etta som ligger precis vid ishallen..så det är kanon.

Träna har jag ju också hunnit gjort idag och det gick väl helt okej. Kommer nog bli bra det här.

Har även träffat två helsköna snubbar som tydligen ska bo här med mig nu.. Det är två blyga små rackare så jag vet inte riktigt vad dom heter ännu. Men då båda påminner en hel del om en annan skön lirare jag träffade i somras så har jag tänkt döpa dom efter honom så länge.
Så ja, kära läsare..låt mig presentera Shabo och Shabo!


Shabo och Shabo, båda döpta efter min vän Shabo som jag träffade i Somras när jag var ute och fiskade.


Försökte lägga upp en bild på Shabo men det ville inte riktigt funka..istället lägger jag upp ett litet klipp på något helt annat. Check it out.



 Psoeder

Både Uppsala och Hudiksvall.

Nu är det måndag igen och det betyder att det är dags att skriva lite.. Helgen spenderades som jag tidigare nämnde ner i Uppsala hos min vän/födelsedagsbarnet Julia. Ska väl tillägga att det inte bara var jag som for ner utan att vi faktiskt var ett helt gäng som trängdes, vilka det var kommer du eventuellt kunna urskilja från de bilder som kommer dyka upp senare i inlägget.

Mycket trevligt. Det är väl de orden jag skulle vilja beskriva helgen med..bra stämning hemma i lägenheten, som för övrigt var riktigt nice, och sedan blev det Taxi in till stan för att entra en mycket lustig krog.
Skepsisen var högre än någonsin när vi där nån gång på småtimmarna stod och betalade in oss samtidigt som ett gäng grabbar liknande några slags trollkarlar från "Sagan om ringen" stod och hängde i baren. Man vill ju inte vara fördomsfull, men det kändes där för en sekund som att vi inte riktigt skulle passa in. Men tji fick jag, eller nåt. För att precis som med allting annat här i livet så är saker precis vad man gör det till. Går man in med inställningen att det kommer vara jävligt kallt att åka skidor när kvicksilvret visar -38, ja då kan man ju räkna med att det blir det också.
   Så vad gjorde vi? Jo, vi gick till baren, köpte oss en varsin bira, för att sedan gå raka vägen ut på dansgolvet, hela gänget, där vi sedan dansade järnet tills det var dags för hemgång där strax innan tre. Då blev det en kebabrulle från andra sidan gatan som för övrigt var gjord på rekordtid, aldrig har jag sett en kebaberia med sånt flyt..grabbarna kunde sina grejer!

Söndagen bestod mest av att ta det lugnt..vi var iväg och handlade lite föda en sväng men mycket mer än så blev det inte. Sen var det dags att åka hem så jag kröp in i baksätet på Emils Mazda, lade upp fötterna rakt över sätena och sov..perfekt avslutning på resan.
















En annan trevlig sak som hände i helgen var att jag fick ett erbjudande om att slutföra min hockeysäsong med Hudiksvall som för tillfället spelar i Allettan Norra. Detta tackade jag denna gång ja till och flyttar därmed till Hudik imorgon, Tisdag. Alfta då? tänker du..jo, det är som så att vi genom att vinna förra matchen blev klara för att spela kvar i division 2 även nästa år. Därmed har vi inte allt för mycket att spela om och då valde jag att pröva på spel i en högre serie istället.. så kan det bli. Ska iaf bli spännande att testa och sen får vi se vad som händer.

Så ja, som sagt. Imorgon är det dags att flytta igen och som det ser ut så kommer jag bo de första dagarna på hotell, sen får vi se om det dyker upp nåt annat. Det visar sig. Datorn hänger självklart med, så det kommer dyka upp lite updates.

Allt för nu! Adios!

RSS 2.0