Startsjuan

Nu har alla anlänt.. Team Gopshus ställer upp med följande lag:

Petter Platzgummer Söderström

Henrik Östergårds

Robin Nyberg

Joakim Dagh

Elin Lund Jonsson

Erik Lund Jonsson

Emil Larsson


Framför brasan

Nu sitter man här i stugan..klockan börjar närma sig halv sju på morgonen, jag är eldvakt. Grabbarna, Robin och Henrik, ja dom ligger och dunar som aldrig förr, men nån måste ju hålla fart på brasan här nere så jag sitter och gungar lite gungstol istället. Jag klagar absolut inte. Känns ganska bra måste jag säga, och faktum är ju att man börjat få upp värmen också. Snart kanske vattnet börjar fungera?!

Imorgon är det skidåkning som gäller och det ser jag verkligen fram emot. Resten av crewet kommer förhoppningsvis också att anlända, men vi ska inte ta ut något i förskott.. Finns en hel del småvägar att hamna fel på!

Diverse kamerautrustning och en riktigt proffsfotograf har vi packat med, så det kommer dyka upp mycket bilder från trippen. Räkna med ett "Cribs"!

Nu måste jag slänga in några fler vedträn. Vi hörs!

Airbrush

Holy smoke. Nu var det längesen man uppdaterade med mina mått mätt! Säger man så? Har varit fullt upp i jul med både det ena och det andra så tiden har icke funnits. Faktum är att jag inte hinner så mycket nu heller. Sticker iväg till stugan i Gopshus, Dalarna med några vänner imorgon för att bland annat fira in det nya året.. Det mobila bredbandet kommer hänga på, så det kan nog dyka upp en och annan uppdatering därifrån. Stay tuned!

Numera finns bilder på mitt senaste airbrusharbete. Här kommer dom.




 



Soederstroem

 


airbrush

Hade skrivit ett fint litet inlägg men då försvann internet. Man blir glad. Iaf, imorgon åker jag till stugan för att fira in det nya året. Kommer nog lite updates därifrån!

Här kommer bilder på min senaste lackering. Tjo.


 Heniice?

God Jul!

God Jul allesammans! /psoederstroem med personal.


23e

Nu sitter jag hemma i Fly, har precis ätit julmat med familjen efter en dag fylld av hårt arbete. Hela gänget är hemma och det händer inte alltför ofta, detta gör ju att det blir extra trevligt. Det stora samtalsämnet under middagen kom att handla om julkalendrar genom åren, vi var alla överrens om en sak, att de var bättre förr! (Kan iofs bero på åldern, men nej.)

Många gamla minnen dyker ju upp när man sitter ner såhär och det blev en hel del skratt runt bordet. Håkan som har pepparkaksdeg i strumporna, Rudolf som snor granar och fixar doggybag från julbordet, sist men inte minst Sune som inte kan hålla sig från att hålla applåderna inne under luciafirandet i kyrkan. Tjejerna är ju så söta. "Sunes jul" måste vara numero uno of all times! Vad tycker du?

Nu ska jag samla familjen igen då det börjar bli dags att pynta granen, alltid kvällen innan, en tradition vi haft så länge jag kan minnas. Julen är bra härlig!

Sms-roulette

Halkade in på Aftonbladet-tv alldeles nyss där dom lagt upp klipp från Svenska mästerskapen i sms-roulette..Ganska underhållande får jag lov att säga, kanske någonting att ta med sig till nästa party? Nyår?

Några dar före dan..

Idag har det hänt grejer för en annan. Håret är klippt, de sista klapparna är köpta, sista träningen innan uppehållet är tränad, skidor och pjäxor har hämtats, även masken har hämtats och jag har till och med unnat mig en liten julklapp till mig själv. Det blev en ny skjorta till julafton!

Det har varit en väldigt bra dag med andra ord..precis som en ledig dag ska vara. Men en sak lyckades jag glömma.. Ni kommer ihåg sofforna som jag slängde upp bilder på här? Har lyckats krängt iväg båda två och det är ju jäkligt positivt. Men det är samtidigt väldigt tomt i lägenheten, det finns inget att sitta i. Detta skulle jag ju också ta tag i idag, men det glömdes ju bort. Får sitta på bordet ikväll igen.

Imorgon blir det arbete och sen är det jul på riktigt. Fyfan va nice!




Delar av julklappsskörden, plus de nyinköpta laggen. Lägg märke till Dumlepåsen längst ner, denna gåva från min vän Oskar är på väg att ätas upp just i detta nu. Ja, påsen och allt.

/Platzgummer


Burg

Det blir ingen skidåkning imorgon, istället står en ny frisyr högst upp på "att göra-listan". Då jag var en aning sent ute med att boka mig en tid så hamnade jag på 1300..då är det lite småknas att klämma in skidåkning också.
Det får vänta nån dag till helt enkelt. Drar till med att kirra de sista julklapparna istället.

För övrigt så har jag arbetat idag, jag har även tränat, plus att jag slängde ihop lite burgare till mig och Andreas såhär på kvällskvisten. Mycket gott!

Men nu är klockan sen och jag har bättre saker att göra! Hörs imorgon. Petter

 Edelweiss

Work in progress

Bjuder på lite "work in progress"-bilder från den senaste masken. Har inte hunnit få tillbaka den från klarlack än, så det färdiga resultatet får ni vänta på ett tag till.





I övrigt så snöar det ju mer än någonsin och allt talar för att undertecknad ska få göra skidpremiär under Tisdagen. Inte illa! Följa med? Mer info kommer.

Petter 


kalas

Nu är det dags att skapa igen! Vi har haft en liten semester här på bloggen såhär innan jul..personalen och jag satte oss ner i förra veckan på frukostmötet och började planera inför julen, och vi kom fram till att alla behövde lite ledigt i julstressen. De anställda var tvugna att köpa julklappar till barnen och jag behövde en liten stund till att tänka till. Det tycker jag man ska göra på julen. Tänka till.

Vad har hänt annars då? Jo, det har varit jobb i stort sett varje dag och hockey likaså..har även hunnit med att lacka ännu en mask som ni snart kommer få ta en liten kik på. Jag har ju varit sjuk också..fast det kanske jag skrivit om tidigare?
Vintern har iaf kommit till oss och med sig tog han sin vän snön! Närmare 400 minusgrader på morgnarna när man traskar till jobbet och vitt guld på backen. Riktigt,riktigt nice!

Hade gärna skrivit mer men det hinns inte med nu för jag får lite besök i detta nu. Anna "the greatest" Sjöholm ska nämligen firas då även hon nu uppnått 20-strecket. Imorgon kommer jag skriva mer. Nu är jag igång igen!

Solong/Söder

To do list.

Här planeras allt in i minsta detalj minst en dag i förväg. Därför har nu jag och Nyberg slängt ihop en liten lista om vad som behöver göras imorgon.


*Fixa vindrutetorkare till twofårtin.


hmm..


*Byta strumpor.(Robin)
  
 Herr Nyberg och Herr Strumpa har haft en tuff dag...


*Julklappar?


*Jysk


hmm..


Som du ser så är det fullt upp imorgon..får se om vi hinner med allt. Night!


Jepjääp

Nu är det snö på backen! Och det känns som att det kan kunna vara kvar ett tag dessutom. Som ni kanske förstått så är ju detta något so verkligen glädjer mig och trots minusgrader ute så blir jag alldeles varm i själen! Fan va deep. Nä men allvarligt, snö känns som en jäkligt bra grej just nu och faktum är att jag hade min första "julkänning" tidigare idag.
Det var som så att jag promenerade hem från staden där jag varit för att lufta min snoriga näsa lite..när jag går där och sparkar i den lilla snön som faktiskt redan låg på backen så börjar det plötsligt att komma mer av det vita guldet. Så det, i samband med att det börja skymma, alla julbelysningar och julpynt som hänger längst gatorna gjorde att det slog mig lite lätt i skallen. "Holy smoke, det börjar lacka mot jul!"

 Julegrisen

Vilade från träning idag pga av lite sjukdom, tänkte att det skulle vara bättre att kunna spela match imorgon men frågan är om jag kommer kunna det ändå.. Hur som helst så åkte jag ändock till Alfta för att se tränigka, som min vän Rok från Slovenien hade sagt, från läktaren. Ganska skönt att sitta där i en kall ishall med mycket kläder och en varm breamer i näven. Du borde pröva! Imorgon kanske? 19.30, Alfta-Björbo, bra match! Finns korv också..

Efter träningen åkte jag och Andreas till Ica för att handla lite..och väl där kom vi fram till att jag skulle bjuda på krubb ikväll. (Nu är vi hemma..) På bästa Moberg-manér började jag skära upp fläskfilé direkt på köksbänken då jag inte har någon skärbräda.. kirra lite tagliatelle, steka köttet, matlagningsgrädde, kryddor, lite specialgrejer och voila! En mycket smakrik måltid serverades och fick högsta betyg av min vän. Äh...No big deal.

Nu ska jag ta och äta lite naturkarra som jag lyckades få med mig från Ica, för att sedan bege mig mot sängen och få lite sömn, jobb imorgon! Förhoppningsvis.

Ha det bra vänner! Piotr

 

Ny mask.

Här ser ni min senaste lackering som jag fick tillbaka från klarlack tidigare idag...





 

Hockeymask till Robin Ungh, Alfta Hockey

/Petter

sick..

Sjukstuga på polacksgatan..en riktigt jäkla risig hals och en förbannat tjock näsa gjorde att jag var tvungen att hoppa jobbet idag. Istället har dagen bestått av alvedon, tv och stora makaroner med köttfärssås.

Bloggsuget finns inte riktigt där, så jag bjuder på ett litet klipp istället!

/Petter


Målning och pantypoll

Onsdag är dagen och även idag har jag varit ledig. Som överskriften lyder så har den till stor del bestått av att måla och det har gett resultat. Efter bra tempo med pickadollen har jag nu kirrat ännu en mask och nu är det bara klarlack som återstår. Resultatet? Jodå, det tycker jag. Ni får snart bedömma själva!

Träning..som vanligt.

Men efter den dagliga trippen till Alftaskogarna hände något mycket,mycket ovanligt. Undertecknad samlade allt mod han kunde och begav sig till Sävstaås för att kika på bandy! Mm, du läste rätt. Jag som bor på bandystället numero uno, men bara lyckats se en halv match i hela mitt 20-åriga liv, betalade inträde för att bevittna derbyt mellan Bollnäs och Edsbyn..hatmöternas,hatmöte. Och visst var det helt okej. Faktum är att det var ganska intressant, det går riktigt fort där ute på isen!
Tråkigt bara att Bollnäs lämnat målskyttet hemma. Dåliga avslut blandat med fantastiskt bra spel av Edsbykeepern gav 1-5 i röven för Bollnäspojkarna. Kanske ska göra om detta till en bandyblogg?

Nu är det soffan tillsammans med Robin och Kristoffer som gäller. Happy Gilmoure på televisionen och det är aldrig fel! Lite senare är det inte helt omöjligt att vi tar oss en liten promenad in mot City och entrar "el Trano", det är ju trots allt lill-lördag.

Imorgon ska jag göra ett rejält försök att inhandla lite christmasgifts..har inte ens börja fundera på vad som ska ges, så det kan vara dags. Trevlig kväll gott folk! Så hörs vi. Petter

 -Pantypoll


soffpotatis

Idag har jag varit ledig från arbete men ändå haft en hel del att göra. Så tanken var att jag skulle kliva upp tidigt, käka en stadig frulle, sticka iväg och handla lite och sedan bara beta av slla grejer av bara farten.
Blev det så? Nej. Istället låg jag kvar lite extra i sängen..det är skönare. Är ledig till Lördag så jag hinner nog få allt gjort! Men jag har inte varit helt oduglig, faktum är att de flesta småsaker faktiskt är kirrade. Slängt sopor, tvättat jacka, lagt ut soffor på blocket och ätit bra.

Ikväll har vi hemmamatch mot Falun och det kommer bli riktigt tufft, men med en skön vinst i bagaget kan vi nog ge dom  en jäkla match! Kom och kika. 19.30.

Nu kom Johannes så jag tänker inte skriva mer...det råkar inte vara så att du är ute efter en soffa? Kolla in dessa isf!

 1500:-

 500:-

Airbrush

Visst, nu är det dags för en ny kategori här på bloggen igen. Som ni ser kommer den kallas för Airbrush och som ni säkert förstår så är det här ni kommer se vad jag lyckas åstakomma med pickadollen först! Enjoy!

 Senaste jobbet. Hockeymask till Andreas Olsson, Alfta Hockey.

 Andra sidan helt enkelt.

 Inlinehjälm. Dock ingen klarlack på denna..

 Jerk bait, designad av Oskar Kerfstedt.

Förhoppningsvis kommer det dyka upp en hel del under denna kategori. Har några fler masker på G plus att jag tänkt slänga ihop några tavlor. Man kan måla på allt, så man vet aldrig vad som dyker upp. Stay tuned!

/Soederstroem

Helgen i några bilder..

Idag har jag varit en sliten man. Jag som ytterst sällan mår dåligt dagen efter en blöt kväll har nu fått smaka på den mörka baksidan av alkoholförtäringen. Min första riktiga jävla hangover! Trött,sliten och skallebankad så har jag spenderat dagen med min vän och typ granne Christoffer, i folkmun känd som Toffe. Trots att man som sagt inte mått som bäst så har dagen varit mycket trevlig och den har bestått av allt från lite jammin på rockbandet till "Toffes tippskola".

Eftersom jag inte skrivit mycket vettigt de senaste dagarna ska jag nu ta och göra en liten redovisning av vad som egentligen hänt. Skriva? Nej. Bilder? Ja!

Fredag
Myspartaj hos Toffe och Elin. Undertecknad höll sig lugn.

 Skriet



 Robin posar inte

 Shake

 Jag och Joakim

 Shake 2

 Par i kungar. Prytz och Sumpan.

 Robin hann inte ens stänga munnen innan han dunat in.

Lördag
Julbord/personalfest på Tuppens danskrog. Senare Tranan. Sist afterparty i casa.

 Amalia var också där.

 Precis som Kruppe och kaptenen.

 Trött kille och halv Stina. Jockes fötter?

Söndag

 Jammin med Nypan och Toffelito.

 Söndagsdegen.

Liten inblick i vad som hände iaf..riktigt trevlig helg som vi sent kommer glömma! Imorgon är det tillbaka till verkligheten som gäller. Jobb och träning.. Simma lugnt!


Bortamatch

Dålig bloggaktivitet från en annan nån dag här nu.. har jobbat och helt enkelt haft andra saker för mig. Idag är jag ledig från arbete men dock inte från ishockeyn. Om någon timme är det dags att hoppa i bilen, åka till alfta, där packa grejerna för att sedan ta oss vidare med buss till Fagersta där bortamatch väntar. Ska bli spännande.

Kylan har kommit också, det är ju alldeles fantastiskt då man varje dag på avstånd kan se hur snö pumpas ut i skidbackarna på bolleberget. Och om bara kylan kan ta och hålla i sig någorlunda så lär det väl börja droppa snö snart igen, då blir det julstämning gott folk!

Jag vet också att jag lovade lite airbrushbilder men det glömde jag ju återigen bort.. Så ni får vänta lite till. Däremot har jag tagit ett litet "work in progress"-kort på mitt senaste projekt som jag tänkt dela med mig av, inte jättemycket att se men det är nog en ganska bra början. Plus att det ju faktiskt är mycket roligare att kolla bilder än att läsa en massa onödig text.



Nu ska jag trolla lite i köket! Huj.

Detta fält måste fyllas i

Inte mycket till update ikväll. Har precis kommit hem från Furudal där vi ikväll hade match mot Ore borta. Förlust med fem-ett låter kanske inte så bra, men faktum är att det var ett stort steg i rätt riktning för vår del. Mycket möjligt att det var vår bästa match hitills denna säsong. Ore har några hyffsade lirare så...

I övrigt har dagen bestått av jobb och jobb, inget intressantare än så. Men jag kan komma med en liten rolig nyhet iaf, lackeringen jag slängde ihop till min lagkamrat Andreas har fått lite positiv respons och i och med det så har det dykt upp två nya lackeringsuppdrag! Även dessa är hockeymasker och det känns mycket roligt måste jag säga. Har inte hunnit knäppa någon bild på den senaste men det kommer förhoppningsvis på Onsdag.
Just det! Ännu en god nyhet är ju det faktum att det för tillfället är minusgrader ute, detta är ju steg ett mot en vit jul. Och det tackar vi ju verkligen inte nej till!

Nu ska jag väl lalla ner mig i sängen snart då även morgondagen fylls med arbete.

 

Sov gott mina damer och herrar! /Petter

RSS 2.0