Extremsporternas OS

Nyss, eller snarare nästan nyss hemkommen från bortamatch sitter jag nu i min ensamhet och har druckit en seger-öl. Jovisst, for ner till Gävle för att tvåla dit Huge och kom hem med en 6-1 vinst i bagaget..då kan man unna sig en bira. Eller två. Om man vill, och är ledig imorgon.
Själv jobbar jag imorgon och skall därför inom kort kräla vidare till sängen. Stenhårt arbete 09.30-15.00, sen är det rätt in i bilen för att blåsa söderut. Inte jättelångt direkt, men ändå söderut. Det är tydligen löningshelg i Uppsala och det vill man ju verkligen inte missa, kommer nog bli helfint.

Men det jag egentligen ville säga är att jag sitter och väntar på en livesändning från Winter X-Games i Aspen, Colorado..det drar igång om några minuter och då tänkte jag få mig en liten glimt innan Jonte (Blund alltså) bommar igen.
Så om du av någon anledning sitter uppe mitt i natten och läser min blogg, så kan du ta och klicka dig vidare hit: http://www.canalplus.fr/pid3399.html och ägna dig åt någonting som är mycket,mycket mer intressant.

För övrigt så såg jag en ny skidfilm idag, "In Deep" heter den och jag måste säga att det är bland det bästa jag någonsin sett. Skiter väl du i, men ändå...




ingen skidtripp, men mycket annat.

På grund av säkerthetsskäl så blev det ingen resa till Kungsberget idag. Då snön har fallit döden över precis hela landet så valde vi istället efter mycket övervägande att stanna på hemmaplan. Vilket även det skulle bli ganska underhållande.

Länge funderade vi över vad vi skulle ta oss till men kom egentligen inte fram till någonting, förutom att åka skidor efter 240n i allt det mjuka pudret. Detta gillade inte Robin, men jag sitter ännu och funderar på hur det skulle varit..troligtvis fantastiskt. Istället sprang vi på mitt lilla häfte med rabattkuponger som man kan använda för att spara nån slant när man är ute och lättar på lädret här i Bollnäs. Och det var där idén föddes!

Vi skulle alltså med hjälp av detta häfte "spara" så mycket vi bara kunde..gick ganska bra faktiskt. Och självklart var kameran med på ett hörn.


Där har vi häftet..fullproppat med höjdare!


Vi börjar på Sibylla där Robin trycker två stycken "Super Meal"..eller? Två till priset av en, spara 65kr.

 
20% rabatt på skidstrumpor, Intersport. Sparat 22kr.

 
Nya jeans till Nyberg! Pepes Mode, spara 100kr.

 
Lukta gott från "Astas parfymer", 20% och därmed sparade Robin 42kr.

 
Fika på Enjoy, två kaffe med kaka till priset av en. Sparat 30kr.

 
Rejäl frukost. Matbröd från NK, köp två betala för en. Sparat 28kr.

 
Doftljus från "Presenter och smide", 25% rabatt..sparat 6kr.

 
Kall dryck, eller kanske en varmkorv? Hur som helst, tag två betala endast för en. Sparat 11kr.

 
Dagen avslutas med en timmes bowling för halva priset, dvs sparat 100kr. Fick även sällskap av Robins syster Pia som imponerade.



 
Tack och hej, säger systrarna Nyberg. Det blev ju en hyffsad dag ändå!

Och efter ett snabbt överslag kan vi konstatera att jag och Robin tillsammans sparade hela 404 riksdaler, det är fan inte tokigt!

Adjö, Petter


Nya jacka, nya möjligheter..

Matchen gick inte som jag ville, oavgjort 4-4 efter att vi lyckats tappa en 4-2 ledning..bedrövligt.

Annars har dagen varit nice, tog mig äntligen i kragen och beställde den jacka jag länge suktat över. En skidjacka var det som beställdes för det var det som behövdes, hinner ju dock inte få hem den till morgondagens äventyr.

Visst, tanken är ju att vi ska ner till Gävle imorgon, jag och Nyberg, men vädersnubbarna har varnat för totalkaos på snöfronten så vi håller verkligen tummarna för att det ska funka! Hade nog kommit väl till pass med en rejäl jackarackare..men,men.. vi biter ihop!

 Där har vi den. Inte illa!


Fick även en liten länk skickad till mig av den gamle fotoräven Henrik Östergårds, det är alltså hit jag ska imorgon..Looking good? Not too baaad!




Allt för mig. Ses!

Randomeses

Dagen har bestått av arbete och träning, så jag har hållit igång hela dagen. Hyffsad fart på stan då vi idag drog igång med vinter-rean så det flöt på bra. Träningen, ja den gick väl också ganska bra..har match imorgon och det ser vi fram emot.

För tillfället sitter jag och kollar när en massa Guldbaggar delas ut på SVT och det måste jag säga är ganska underhållande!

Mat ska lagas och då kommer det troligvis värmas på lite kyckling, till det serveras en smula ris kanske?

Onsdag, en tripp till Kungsberget för skidåkning på schemat. Jättepepp måste jag säga då jag aldrig varit där. Mer om det kommer..

"Män som hatar kvinnor" får biopublikens pris och det var den ju absolut värd!

Snart börjar veckans första "paradise Hotel", det missar vi inte.

Bilder...


Skidåkning i Gesunda, nyår 09/10..

 
Fiskebild från våren 09. Ljungan, Matfors

 
Systrar och svåger, Norrfly

Tack och hej!

söndag

Igår var det som jag tidigare nämnde vilo-lördag, inget festande alltså. Det var fantastiskt skönt och istället för att, som många andra gjort idag (säkert du också), varit liggande i en soffa med ångest och tankar över att aldrig mer ens titta på alkohol, så sitter jag nu och känner lugnet i soffan efter ytterligare en riktigt,riktigt härlig dag i skidbacken tillsammans med Patrik "världens skönaste kille" Lundin.
Kameran fanns med, men då vädret inte var det bästa, dvs grått och mulet, så blev det inte mycket till bilder idag då vi istället valde att njuta av den i övrigt alldeles perfekta skidåkningen. Många åk blev det, inte långa, men väldigt som sagt väldigt många.

Inom kort ska jag väl förhoppningsvis orka lyfta röven ur soffan och fixa lite föda, efter det är tanken att jag ska ta upp målandet igen..dags att få lite färg på väggarna!

 

PPS

 


Bra film?

Tiden går fort när man har roligt, som man brukar säga. Har därför inte hunnit sitta speciellt mycket vid datorn och då är det sjukt svårt att uppdatera bloggrackarn. Det som uppehållit mig denna vecka är ju som många gånger tidigare arbete och träning, men som jag skrev tidigare så har jag även hunnit med en liten Gävletripp.

Så var det ja, vi skulle ju ner och kolla in den nya filmen baserad på Jens Lapidus succéroman Snabba Cash. Förväntningarna var skyhöga då boken som sagt var en riktigt jävla superhit. Vet inte ens om jag vill skriva det, men så var inte fallet! Plötsligt förstår jag alla som säger att "Filmen var inte alls lika bra som boken, det saknas så mycket detaljer"..precis så var det. Alla dedär smågrejerna som verkligen gjorde att boken var så fantastiskt bra, dom var liksom inte med. Inte det jag ville ha med iaf.
Efter en timme och fyrtiofem minuter satt jag där i den mörka biosalongen och tittade på klockan, "fan, det börjar dra ihop sig nu..men det har ju inte hänt nåt?". Det säger ju ganska mycket.
Filmen kan säkert vara bra om man inte läst boken, men jag tyckte då att det fattades alldeles för mycket smågrejer som jag ville ha med. Visst, det går ju inte att klämma in allt, men nånting måste man ju få begära. Nä, jag kan inte annat än att hålla med min kära vän Hannah, det var nite speciellt bra. Men för fan. Gå och se den! Jag kan ju ha helt fel...


Nu glömmer vi det och går vidare! Ikväll blir det lite Tv-spel och eventuellt en rulle här hemma hos undertecknad. Ingen utgång blir det och det känns väldigt nyktert och bra.

Här kommer tre bilder från nyår också. Alltid nåt!







Får tacka för titten min vän. Ses!


stuvning

Nu är biobiljetterna bokade och klara..bara att slå sig ner och njuta imorgon!

Idag har det varit lite ruljans i min lilla etta. Som jag nämnde igår så var det ju en hel del IKEA
-grejer att plocka med och det är precis vad som gjorts. Har fått lite hjälp på traven av min kära familj också och det tackar vi hjärtligt för. Padre har stått för borrandet, morsan har haft lite matlagningskurs med mig och Martina lyckades klistra upp en liten lampa. Så det har hänt lite grejer och det är alltid trevligt..det behövs inte mycket för att det ska bli stor skillnad..jag måste komma igång med alla tavlor också. Har legat lite på latsidan ett tag.

Matlagningskurs ja! Min mor är fantastiskt duktig i köket, det måste jag säga. Och på senare tid har jag känt att jag också vill kunna slänga ihop en schysst middag lite lätt sådär..gräva i kylen, hitta nåt gammalt längst in, och skapa en smakfestival.
Ska också tillägga att jag har blivit lite av en sucker för matlagningsprogram på TV. Framförallt "Vad blir det för mat?" med Per Morberg, många tycker att han är allt annat än fresh, men det tycker då inte jag. Vilken jäkla skön snubbe! Slänger filén hit och sen dit för att sedan ta fram världens största kniv och överdrivet hårt hugga den i småbitar, efter det så plockar han fram ett litet ägg att smörja in hårbotten med..det är matlagningstv det. Paolo Roberto är också bra, fast på ett helt annat vis..vet inte vilket men jag gillar det.

Nu till poängen med detta..jo, morsan lärde mig göra stuvad potatis idag. Eller snarare en stuvning. Visst, det var ju inte skitsvårt men det krävs ändå lite känsla för att få till det..Resultatet blev iaf riktigt bra och till de stuvade potätera serverades självklart ett par riktigt fina småländska isterband, fiint!
Så nu kan man det, och tanken är ju att jag ska fortsätta utveckla mina matkunskaper lite lätt..exprimentera lite sådär. Det är ju faktiskt kul att laga mat när man väl ger sig på det.

Nu börjar det vankas match för oss Alftalirare.. ett riktigt derby blir det ikväll då vi tar oss an Söderhamn/Ljusne på hemmaplan. Kommer bli tufft, säkert lite stökigt och säkerligen roligt. Som vanligt, 19.30-Alfta ishall.

Petter

Snabba luringar

Höll nästan på att glömma. På Onsdag klockan 21.15 är det dags, då infinner sig soederstroem på filmstaden i Gävle för att se "Snabba Cash". Fantastiskt stora förväntningar efter att ha läst boken, och de som redan sett filmen verkar ju knappast missnöjda. Har du inte läst boken, då gör du det pronto..sen går du och kikar rullen. Can´t wait!


IKEA

Helt jäkla sliten i kroppen är vad jag är. Ledig idag, inga problem kan tyckas, men då det vankas både IKEA och träning på samma dag, då är man fan inte kaxig!

IKEA ja, jag har ju som ni alla vet redan flyttat in i lägenheten här på polacksgatan men den är ju långt ifrån färdig och därmed har ni ju heller inte fått se nåt "Cribs" härifrån. Så idag var det IKEA med morsan och morbror som gällde och det var en riktigt lyckad dag. Upp tidigt imorse för att vara på plats strax efter öppning och sedan var det full kareta tills vi helt enkelt inte kunde vara kvar längre, då undertecknad skulle hem och träna hockeybockey. Så många timmar blev det och en hel del har inhandlats..hyllor,lådor,lampor,hängare,ramar,glas och grejer. Så ja, nu har jag att göra imorgon också. När allt ska upp..

Idrottsgalan på Tv och soffan känns som ett fantastiskt ställe just nu. Zlatan knatar upp på scen för att plocka hem ett pris. Jag kan inte mycket om fotboll, men inte fan är väl det där Zlatan?

Platzgummer Söderström Petter

.

Gårdagen var mycket,mycket trevlig. Som ni alla vet så var det Lördag, och Lördag är ju partajdag. Ingen Trana och det är vi mycket glada för, istället var det en liten bjudning på Dönje-gård som hägrade. Som sagt, mycket lyckat!

Så nu är det Söndag och jag sitter, i sällskap av Patrik, och lyssnar på Bob Dylan och känner lugnet..Blir inte mycket bättre än så.
Ikväll blir det lite skridskoåkning på skolplanen i Segersta. Den fantastiske Christoffer på http://toffenilsson.blogg.se/ kom med den briljanta idén och har dragit ihop ett helt gäng som ikväll klockan 1900 samlas för en drabbning. Räkna med tuffa tag! Allt för nu.

In the game.


skidåkning

Igår var det dags för den första matchen efter det lilla juluppehållet vi haft med hockeyn. Hofors borta var det som gällde och vi lyckades skramla ihop en pinne att ta med oss hem efter en helt okej match. 5-5 blev resultatet och vill du veta mer så kan du ju som vanligt klicka dig vidare till hemsidan..

Idag är det en ny dag och just denna dag råkar jag vara ledig från både hockey och jobb.. och då även Robin var ledig från arbete så fanns det ju egentligen bara ett alternativ. Just det, skidåkning!













Nu ska jag ta och laga mig lite mat, spaghetti och köttfärssås kanske? Sen blir det nog soffliggande för hela slanten, arbete imorgon.

Ska även meddela att nyårsbilderna är på gång..har försökt lägga upp dom på fejjan, gjort bildspel och en massa grejer. Men det vill inte funka. Här tar det så jäkla lång tid att ladda upp så jag kan inte fixa alla..får ta några i taget. Imorgon förhoppningsvis.

YES! Nu blev det "How I met your mother". See ya!

Beautiful day

Spenderade natten hemma i Fly, vaknar upp och ser att det är fantastiskt väder. -13, enorm sol och klarblå himmel..vackert.










psoederstroem

Bra skit

Kollar Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser. Bra skit!


Söndag

Söndag förmiddag och allt är lugnt. Eller, klockan är strax efter ett. Utekväll igår och det var trevligt. En liten förfest hos födelsedagsflickan Kristin och sedan El Trano, som vanligt.

Innan alla festligheter samlades delar av släkten för att i efterhand fira min kära systers födelsedag. Kilafors Herrård var placet och det bjöds på en mycket smaklig kålrotssoppa med bacon och grejer till förrätt och när det var dags för varmrätt serverades en fin bit oxfilé med potatisgratäng. Alltid gott.

Nu fick jag sällskap av Simon och Poppe, så det var allt för nu. Tack.

 Vinterjacka på.


Draft: Jan. 8, 2010

Nu är det dags att uppdatera igen. Har hunnit med både ett och annat sen sist faktiskt..
Först och främst så har min kära storasyster Melanie kommit hem på besök för att fira sin 24e födelsedag och med sig hade hon en glad pojkvän vid namn Peter. Så vi har självklart firat henne med pumpa och ståt. Ja, pumpa! Man kan fira med pumpa. Hur vi firade? Med korvgrillning iute i snön så klart. Riktigt fint var det och jag passar på att ge både min far och min svåger en hel massa cred för skottningen.



Fan va jag hatar internet, datorer, bloggjäveln och allt som har med elektronik med att göra ibland. Hade skrivit ett fantastiskt fint inlägg som handlade om allt som jag gjort idagarna..ett av de längre någonsin. Men hej och hå, plötsligt slutar grejerna lira och nu står man här.. Bilden och det som står över var det som fanns kvar här i arkivet, varför vet jag inte.

Bita ihop och gå vidare tänker jag göra. Tänker inte skriva på som jag gjorde nyss, men känner att jag måste nämna en sak iaf. "Kung Bo". Jag var på hockey med min vän Joakim idag och vi halkade in på "Kung Bo". Troligtvis den som betytt mest för Svensk ishockey genom åren. En mycket tung målvakt som med sin högerplock satte skräck i powerforwards världen över!

 Tack Bo.

Nu får det vara nog. Godnatt vänner!






Tisdag

Nytränad och nyäten sitter jag nu i min nya soffa och förundras över hur jäkla stort College Football är borta i staterna. Miljontals med folk på läktarna och typ fyra, fem olika ligor som sänds på ESPN America..ingen brist på intresse där borta direkt.

Vad har jag gjort idag? Jo, jag har vandrat på stan några timmar med min syster. Tanken var att en liten present skulle inhandlas men det blev mer än så. Jag lyckades nämligen fynda ett par riktigt varma och sköna kängor till halva priset. Dessa kängor har jag provat både en och två gånger tidigare, men valt att inte slå till. Nu, 50% billigare var det egentligen inget snack, även om jag ska erkänna att jag tvekade en halv sekund. Och ett par riktigt fina sulor fick jag på köpet.. 22 minusgrader? Äh, skiter man väl i.

På tal om minusgrader så hörde jag på radion tidigare idag att kylan knappast skulle avta de kommande dagarna. I bland annat Dalarna, där vi häll till förra veckan, skulle det tydligen dunkas till med 40 minus nattetid. Kyligt!

Vill även passa på att återigen tacka min vän Simon på allservicen.. Igår stånkade han ihop den soffa som jag nu vilar min bakdel på. Jag gav det först ett försök, men insåg snabbt att det bara skulle ta längre tid om jag hjälpte till. Istället åkte jag iväg och tränade och när jag kom hem stod den bara där. Intakt.
Simon, jag lovar att bjuda på en riktig brakmiddag nån dag. Ta med frugan och poppe också!

Nu ska jag damma av airbrushpickan igen efter någon veckas vilande. Lite senare bär det vidare mot Rengsjö för lite hockeykikande. Det ser vi fram emot! Chips och vispgrädde ska vi äta till. Nice!

 

Med dessa på fötterna skulle en natt i Dalarna vara en barnlek.


Entourage- Guds gåva till mannen

I väntan på säsong 7...





Jarse

Idag har det varit skidåkning på schemat..Klev upp hyfsat tidigt, åkte och plockade upp min vän Johan och sedan bar det av mot Järvsö. Väl där var det bara att knäppa på pjucken och ge sig ut i backen. Förbannat skönt med säsongskort. 
   Det har kommit mycket snö här hemma under nyårshelgen och i och med detta så hade dom lyckats få fart på några fler backar än sist, plus att det fanns en hel del av det mjuka vid sidan om pisterna..så ja, det var ju inget snack om att det var en lyckad skiddag!

Då varken kamera eller mobil lyckades följa med till backen så har jag inga bilder att bjuda på. Men känner du att det vore nice med lite pics så tycker jag du ska kila in på facebook och kolla in Henrik Östergårds nyupplagda album från nyårsfirandet i stugan! Riktigt schyssta bilder från en mycket duktig fotograf. Mina bilder har jag inte hunnit med att fixa, men det kommer inom kort. Kolla Henkes så länge!

Ikväll spelar Sverige semifinal i J-VM och det vill man självklart se. Tråkigt bara att dom valt att lägga matchen på världens sämsta tid alla kategorier..03.00 som jag förstått. Svt 24 om du inte visste. Hur som haver så jobbar jag troligtvis inte imorgon så det är alles got.


 

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på, men jag ska då inte skriva mer. Vi hörs! Petter


Hemma!

Som överskriften lyder så befinner jag nu på hemmaplan igen efter nyårstrippen. Blev lite dåligt med updates pga av att jag helt enkelt haft för roligt för att sätta mig och skriva. Enkelt. Det har varit några mycket lyckade dagar i stugan, trots att vi inte haft tillgång till rinnande vatten under hela vistelsen. Petitesser!

Skidåkning, alkoholförtäring, kortspel, raketskjutande med mera..det är det som gjort resan. Cirka 500 bilder har vi lyckats fått ihop och självklart kommer ett gäng dyka upp här. Inga cribsbilder dock, som jag sa tidigare, så det tar vi nästa gång istället.

Nu ska jag fundera ut vad som ska hända ikväll..på de igen? Imorgon blir det iaf skidåkning i Järvsö..Det ser vi fram emot!





Ciao

RSS 2.0