Låååångt inlägg.

Idag har jag varit ledig men haft fullt upp precis hela dagen ändå. Började med att jag klev upp tidigt och fixade en rejäl frukost, något som inte händer allt för ofta då jag har mycket svårt att äta på morgnarna plus att jag brukar kunna ha en tendens att sova liite för länge. Så när jag sitter där och sippar på min morgonkaffe och tuggar macka får jag ett sms från snickaren som skulle komma där det står att han blir sen. (där har vi anledningen till vad jag gjorde uppe) Vad gör jag då? Jo, efter att vägt fördelar fram och tillbaka på hurvida jag skulle bädda ner mig under det varma täcket igen eller om jag skulle få någonting gjort, jag hade ju trots allt en hel del att göra, så tog jag mig i kragen och satte näven i bordet. Nu skulle vi beta av grejer minsann!

Så jag packar ihop allt jag behöver för att klara av allt som stod på min "att göra-lista". Mm..hade till och med gjort en sån. Låser lägenheten och beger mig ut till bilen, där uppstår problem ett. Låset på skiten vill tydligen inte gå upp. Efter att ha stått och förmodligen sett ut att ha försökt bryta mig in i bilen så inser jag att detta låset kommer inte ge vika i första taget..
   Jag förstår att jag kommer få knata ner på stan och detta är ju absolut inga problem då jag faktiskt bor mycket nära nu. Så utan att tappa humöret börjar jag knata iväg, skönt med en liten promenad.. när jag plötsligt hör en röst. -"hallå! du där. hallå!" Jag vänder mig om och undrar vad som händer och där ser jag en medelålders kvinna i morgonrock som står och ropar..på mig. Jaha? -"du har lyset på. det har stått på hela natten och jag har undrat vems bil det kunde vara." Helvete! Mycket riktigt, lyset står på och jag kommer inte in i bilen. Jävligt bra.
Det var alltså nästa problem. Och nu var jag inte lika glad längre. Ner till Pepes, fixa det som behövde fixas på datorn där och sedan iväg och köpa smörjolja till det rackarns låset. Ska tillägga att jag fick skjuts och hjälp av min chef Putte här..
   Olja köpt och tillbaka till bilen. Nu skulle det väl ändå funka? Nej, det skulle det tydligen inte. Efter att spenderat ytterligare femton minuter ruckandes på låset utan att det givit med sig en milimeter var det bara att ge upp en andra gång. tillbaka ner på stan för att fundera ut hur i himmelen detta skulle gå till. Men då händer det oväntade, telefonen ringer och det är inte vem som helst som är på andra sidan. Nämligen Simon, även känd som den som råkar veta det mesta om typ allting. Att jag inte tänkt på honom tidigare!? -"fixar startkablar jag Petter, har du provat 5-56 i låset? det måste verka i en halvtimme innan det händer grejer därinne, kommer snart jag!". Han är fan helt överlägsen Simon. Så han plockade upp mig på affärn och vi styrde vidare mot lägenheten samtidigt som jag fick ett samtal från snickaren som även han var på g. Och plötsligt såg allt mycket ljusare ut!
  
Jag och Åberg gav oss på bilen och Janne(snickaren) började greja i lägenheten. Men trots proffshjälp från "Simons allservice AB" så ville inte låset ge vika. Ytterligare cirka 30 minuter tillägnade vi åt den rackarn innan Simon inser att det enda som kommer hjälpa är att ta på sig hårdhandskarna på riktigt. -"sparka på dörren Petter." Och faktum är att det var precis vad jag ville höra, efter en tre, fyra schyssta roundkicks mot förardörren måste grannarna trott att jag var galen. Men faktum är att det funkade! Rätt vad det var så såg jag att den lilla låsgrejen hade rört sig en aning uppåt och var därmed på väg att ge med sig. Efter att sedan med all min kraft ruckat ett tag till så hände det plötsligt, dörren glider upp och både jag och min kompanjon flyger upp i luften samtidigt som vi smackar på en perfekt sittande high five! Smack!
   Lyckan total tills jag inser att det inte riktigt är över än, bilen ska ju gå igång också. Och eftersom den stått på precis hela natten så är den inte så pigg. Men då plockar Simon fram grejerna, startkablar. Upp med huven och jag har ingen aning om vad som ska göras, men det vet han. Pluspoler och minuspoler och röda och svarta. -"Sätt dig i bilen och försök starta". Jag gör som jag blir tillsagd och plötsligt är bilen igång! Yeah! Bara ett problem kvar...Piiiiiiiiip! varnar bensingrejen och ja, man måste ju tydligen stänga av bilen om man ska tanka..och stänger jag av bilen så blir det mycket,mycket tufft att få igång den igen. Vi chansar på att det skulle räcka ner till Kilafors och det gjorde det också, med nöd och näppe. Detta firas sedan med ett bankbesök och en liten lunch på centrumfiket. Härligt!

Det var bara de första timmarna på min dag, men ska jag fortsätta skriva på detta viset så kommer det inte funka. Så istället skriver jag en liten lista på vad mer jag lyckats fått gjort denna lediga dag. Troligtvis har de flesta tröttnat på att läsa nu men jag gör det ändå. Kan ju finnas någon tapper själ där ute!

* Beställt tre nya gratiskanaler till Tvn.
* Handlat bestick.
* Fört över en stor summa pengar till Robin.
* Kirrat ett mobilt bredband.
* Betalat ett säsongskort i Järvsöbacken för halva priset.
* Väntat på snön.
* Fixat en stol.
* Kommit sent till träning.
* Tränat.
* Lagat mat.
* Städat. Med mera!

Bra dag. Och ett sjujävla långt blogginlägg. Har du orkat läsa hela skiten så skickar du ett sms till mig och berättar det. Det kan belönas!

Nu ska jag kolla tv. Hej,hej!

 


Poppmaestro!

Har precis kommit hem från kalas hos Simon där det bjöds på tårta, kakor, bullar, kaffe och cognac. Mycket trevligt var det att åka iväg och göda upp sig lite nu när man måste laga mat själv igen..
Simons hund, Poppe, var också hemma och är troligtvis världens skönaste hund. 

 Poppelito

 Födelsedagsbarn och vakthund


Ni får ursäkta bildkvalitén, antingen så syntes Simon eller så syntes Poppe, nu valde jag att fokusera på den sistnämnde. Ledsen Simon..


Nu blir det kväller för en annan..en liten film kan hinnas med innan det är dags at blunda dock.


Kul att se att det finns lite intresse för bloggen också. Ni börjar bli en trogen liten skara nu..fortsätt så!


Signerat Söder


Sön-dagen äro ingen vilo-dag

Nej för på Söndagar jobbar man när det är julskyltning i stan, halv två till sex är tiden och det känns ju faktiskt alldeles förträffligt måste jag säga.
  Gårdagen då, den slutade ju som de flesta Lördagar dvs mycket lyckat. Det blev ingen tranan, ingen tupp, ingen sport in utan istället hamnade jag med mina kära lagkamrater på rehn hos lagkapten Niklas. Som vanligt var det ingen som höll igen där utan det var full fart från start till mål och det var precis vad som behövdes. Riktigt härlig kväll.

Vill även passa på att ge ett stort Grattis på födelsedagen till my man Simon som fyller 20 balobas idag! Så efter jobbet tar vi en liten tripp ut till rengsjö och grattar killen och det ser vi fram emot.

 Grattis!

Rockfestbilder har dykt upp på facebook och alla är glada. Kommer ploppa upp några extra här också rätt vad det är.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen för att sedan laga lite mat så jag pallar arbetsdagen! Adios!

Sex coronas och en flarra Morgan!

Läs det i takt med Lotta Engbergs gamla slagdänga så fattar ni vilket humör jag är på. Det är ju Lördagkväll och dagens arbete är avslutat, detta ska givetvis firas med pumpa och ståt! Några planer för natten finns egentligen inte, det enda som är spik är att vi startar här på polacksgatan. Halva stan ska ju och kolla in Björne som uppträder på Tuppz och där är det troligvis redan packat, själv är jag inget större fan men man vet ju hur positivt allt brukar kunna bli och jag har svårt att se att jag skulle sitta stilla när han väl börjar sjunga om leriga festivaler och vapen i brallan. Jäjä.. man kanske hamnar där ändå? Vi lämnar alla dörrar öppna ikväll!

Nu tänker jag inte skriva mycket mer. Istället kommer jag dela med mig av lite bilder tagna i veckan. Enjoy!

 No words needed.

 Putte på "roy´s"

 Ogge var också med

 Herr Nyberg på väg mot gävle

 Undertecknad

 

 Skidkaos på stadium

 Har inte nämnt detta, men faktum är ju att jag nu om dagarna jobbar på att införa en ny trend. Kör stenhårt på en blåtira! Detta matchas självklart bäst med polisonger och några ynka moppefjun på överläppen. Jo, har sparat nån vecka nu så.. Nice hu?

/ Petter


På den riktiga hemmaplan

Jepp, nu är jag i i norrfly igen efter några dagar som stadsbo. Anledningen till detta är att mina lägenhetsnycklar blev kvarglömda på arbetet då jag stack iväg på match..mindre lyckat! Just det, har spelat match ikväll då och jag kan säga så mycket som att jag var inte direkt kung på planen. Mycket längesen det kändes som att allt stämde så dåligt som det gjorde idag..men då blir ju också de två inkammade poängen så fantastiskt sköna istället. För ja, vi lyckades vinna efter mycket om och men, 7-6 hamnade siffrorna på efter att vi tryckt upp sjuan med två minuter kvar av matchen. Mycket trevligt. Men nog om det, det är sent och jag tänker rikta all min uppmärksamhet på de två bitarna kladdkaka som står på bordet framför mig istället för att skriva!



Auf wiedersehen!


Gävle

Dags att uppdatera igen, har gått några dagar sen senast. Vad är då anledningen till detta? Jo, en hel del jobb och träning varje dag är anledningen. Ni som följt bloggen vet att vi alftapojkar inte startat säsongen allt för bra (men vi vann senast!)..detta har lett till at vi iaf denna vecka tränat ett extra pass, dvs tre stycken. Inte konstigt att man inte hinner blogga! Sen har farsan lite semester så då blir det mycket jobb..

Men idag har jag inte jobbat, idag blev det istället en liten tripp till Gävle. Har ju berättat tidigare om att jag tänkt åka ner dit på söndag men nu gick inte det då det är skyltsöndag i Bollnäs och det betyder ju jobb för en annan. Julen börjar närma sig! Hur som helst, då blev det en liten resa idag istället..Hoppade tidigt på tåget tillsammans med mina två vapendragare Patrik och Robin. Väl nere i den lite större staden än vad man är van vid så styrde vi mot Robins arbetsplats Stadium, där blev det fullt upp för mig. Skidor, pjäxor, hjälm och stavar skulle kollas upp men det gjorde inte mig någonting. Rena himmelriket snarare! Det gick bra också, hittade allt jag behövde och till mycket trevliga priser dessutom. Inget handlades dock då herr Nyberg ska få den stora äran att kirra det när det är julklappskväll på Söndag. Helt slut efter allt testande gick vi vidare för att få något i magen, som vanligt knallade vi in på den där gallerian som jag inte kommer ihåg vad den heter och tog oss en varsin tallrik pasta med kyckling. Mycket smakligt. Sen blev det ytterligare stadsvandring, besökte alla de gamla ställena man brukar kolla in och jag lyckades inte hitta något som föll mig i smaken trots att lönen just ramlat in på kontot och carlings hade rea..dålig form. De andra grabbarna däremot, eller iaf Stadiumkillen handlade på. Jacka, skor, skjorta och allt vad det heter, måste säga att det var riktigt imponerande! Patrik som inte riktigt fått igång granförsäljningen nöjde sig med en mössa..men en riktigt snygg sådan, så det kan han vara nöjd med! Sen var det hemgång som gällde och alla kände sig nöjda och glada, vidare till tåget och sen var det bara att luta sig bakåt, läsa lite och till och med blunda nån sekund. Man borde åka tåg oftare!

Nu ligger jag i soffan med datorn på magen och är mycket mätt efter att ha fått i mig lite middag. Blir nog bingen snart då jag ska upp och jobba imorgon..Men först blir det sporten! Godnatt på dig!

Just ja, match imorgon. Kom och kika är du snäll!

Måndag

Ensam i lägenheten för första gången, ganska skönt faktiskt och jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer trivas.

Dagen har varit lugn och skön men har ändå fått lite grejer gjorda så det känns mycket bra. Den började med att jag och Oskar for ner på stan en sväng för att kolla läget..efter ungefär en kvart kunde vi konstatera att allt var sig likt, då vi gått igenom allt av intresse. Härligt ställe, Bollnäs City! Då satte vi oss och väntade på Robin och Patrik för att sedan avnjuta en mycket god hamburgare på Roys, väldigt trevligt. Efter det blev det en drabbning Mario Kart för första gången här på pollacksgatan. Oskar som var lite av en rookie då han aldrig varit med under dessa sammanhang kom sist men gjorde det ändå med flaggan i topp och jag tror han kommer vara mycket giftig nästa omgång han är med på! Jag vann. Nu fick jag det sagt också.
Under dagen har jag också hunnit med att handla lite grejer till lägenheten, kastrull, kaffekokare, klädhängare med mera så det får ses som positivt. Även om plånboken inte riktigt håller med om det. Så är det att flytta och man märker precis hela tiden att det är en massa grejer man behöver men som inte finns..matlådor till exempel. Som tur är så har man ju snälla "grannar" som ställer upp, tack Christoffer och Elin, ska ta väl hand om lådorna.

Vid åttatiden var det dags att hoppa i bilen och skjutsa Oskar till tåget och efter perfekt timing av mig så var det på håret att han kom på tåget över huvud taget. Jag gillar liksom inte att sitta och vänta...Vinka av honom och sen var det bara att rulla hem igen. Så yes, nu är man här själv och har kikat lite paradise hotel samtidigt som jag slängt ihop en köttfärssås med lite touch av barbeque, fina grejer! Sängen väntar nu så jag orkar kliva upp och jobba imorgon. Sov gott allesammans så hörs vi! /Pete

Bränder och grötpasta..

Yes, nu är det kvällen dagen efter igen. Som jag nämnde tidigare så är min vän Oskar här på visit och ja, inatt sov vi båda i lägenheten för första gången. Med andra ord, jag är inflyttad. Äntligen! Allt är väl inte riktigt färdigt än men det är full dugligt att bo i. Så någon ny cribs kommer inte dyka upp än på ett tag, ni får ha lite tålamod!

För övrigt bestod gårdagen av årets stora händelse, rockfesten som jag väntat spänt på i månader. Peppen var på max och som sagt så hade jag två av mina bästa vänner med mig. Riktigt trevligt var det med liveband, dj och hela köret! Kvällen flöt på som aldrig förr och alla var glada, när det plötsligt har börjat brinna i köket. Som tur var så hann en av festfixarna, min gode vän Simon, släcka elden innan det bröt ut ordentligt och det enda som skadades var tre jackor som tagit eld och tydligen spottade bra med lågor från armar och huvor...tur i oturen. Som du kanske förstår så dog festen här, alldeles för tidigt i mina ögon då det verkade bli en överlägsen kväll. Tråkigt att det ska behöva bli så när några har gått ihop och kirrat en riktigt fin fest en gång. Och den stora frågan är ju vad för idiot som tyckte det kändes som en bra idé att dra igång två spisplattor i lokalen..skrämmande.

Men de timmarna vi höll igång var det full fart och riktigt roligt. Tack till alla som hade ordnat festen! Mer sånt!

Så nu sitter vi här jag och Oskar efter att ha fått i oss en ganska misslyckad middag. Även köket var ju tvunget att invigas, men det gick fan inge vidare. Knas med plattor gjorde att pastan som skulle kokas mest blev till en hård gröt. Då ska det också tilläggas att både jag och Oskar är riktiga fenor i köket i vanliga fall, lite ovana med prylarna bara! Det kommer nog..

Shooter på tv och nu ska jag ta och poppa lite popcorn i den nya micron..önska mig lycka till!

 
En annan fena vid spisen.

/ Platzgummer

Finbesök!

Jajamen, min "brotha from anotha motha" Oskar har kommit långväga för att hälsa på. Han tog tåget från Sundsvall igår för att vara med och inviga nya casa. Mer om det senare, för jag orkar inte skriva nu då jag även spenderade gårdagen med min andra vän, Jack.

 Oskar..

Jack..

 


Ghostbusters

Robin kom och hälsade på en sväng..vi hade så roligt att vi kom på att vi skulle göra oss en varsin skidoutfit. Så vi klickade in oss på alpingaraget.se och började frossa bland godsakerna. Här har ni resultatet:


Nyberg gillar att synas i backen och valde därför en som han själv säger, "frän och ball outfit".

Jag är ju lite blygare av mig och valde därför en, som Nyberg säger, " nice, men helt klart sämre outfit".

Vill du också ha en egen skidoutfit kan du maila Robin på: [email protected]


AIK till KHL?

Läste på cafe.se att AIK blivit inbjudna att lira i KHL och att dom tydligen satsar på att göra det, redan nästa säsong hoppas dom på...det är ju en väldigt intressant nyhet om det skulle stämma. Då hänger väl de stora grabbarna i elitserien med inom kort också. Ryssarna tar över!


Det stora suget..

Skidsuget ja, det är större än någonsin. Och vrider man skallen och tittar ut genom fönstret, vad ser man då? Jo väder som kan sammanfattas med ett ord, grått. Eller säger man färg då? Är grå en färg? Nä, nu får snön komma så att det blir lite stämning här!

Den 29e kommer suget att dämpas en aning, för att sedan troligvis höjas till skyarna igen direkt efter. Då är det nämligen så att Robin bjudit med mig på en liten julklappshandling på hans arbetsplats, Stadium. 30% realisation är vad som gäller och för Söder blir det till att börja med iaf nya skidor och nya pjäxor, måste ju passa på!
Vad blir det för grejer då tro? Som läget ligger nu så lutar det åt k2 skidor och salomon pjuck...

    

                                                          
Det visar sig...


Lack

Nu sitter man här framför burken igen efter att ha spenderat precis hela dagen ute i casa där jag suttit och lackerat. Efter några timmars arbete är jag nu färdig med masken och den har nu lämnats till Kjell på Karossericenter för att klarlackas..Hur blev resultatet då? Jo, jag tyckte faktiskt att det blev ganska bra.. men ska väl inte ropa hej förrän jag fått domen av Ante. Nån bild har jag inte hunnit med att fixa än, så ni får vänta med att se den ett tag till.

Igår hade vi ju match också, lyckades åka på torsk igen även om spelet var betydligt bättre än tidigare..1-2 blev siffrorna så det var jävligt surt. Bättre analys finns som vanligt på hemsidan. Jag blev iaf utsedd till matchens lirare i vårat lag och fick bland annat ett knivblock, detta passar ju utmärkt då jag snart flyttar. Det kan ju jag glädja mig åt ett tag... 
 Lägg märke till namnet på knivgrejen. Nice!

Nu är tanken att jag ska åka ner och hälsa på min vän Nyberg. Det finns även planer på att jag ska svänga förbi på nån fin restaurang på vägen och köpa mig en kebab eller liknande på vägen ner, inte alls omöjligt.

Ikväll blir det troligtvis lite grabbmys i casa eller somewhere else då jag även imorgon är ledig från arbete, jävla tufft man har det! Då blir det i alla fall lägenheten till 200%, för idag är vattnet och elen draget så nu är vi bara en lemurballe från inflytt!

Hej,hej!

mätt som en plätt

Hemma i soffan igen efter min lilla utflykt..och glada nyheter har jag att komma med! Imorgon kommer en elektriker och fixar det sista som behöver göras på den fronten i lägenheten. Detta betyder ju då att om allt går som det ska, då kommer min nya bostad vara brukarbar inom några få dagar. Detta gör mig mycket glad.

Imorgon blir det jobb och efter jobbet är det dags för ny match för oss Alftapojkar. Säter på hemmaplan, och vi måste skärpa till oss på många punkter om det ska bli vinst. 19.30 börjar matchen, åk och titta!

Till kvällsmat blev det stuvad potatis och isterband. Det är en rätt som inte serveras så ofta längre, så kvällar som denna när man kan sleva i sig en stor portion av klassisk husmanskost, då mår man bra. Riktigt bra.

                              

/ Platzgummer

Mitt på dagen update.

Hela förmiddagen har spenderats ute i casa där jag suttit och jobbat med lackeringen. Har fått tillbaka peppet med 200% här nu när jag ser att det kommer bli bra. Riktigt härligt.
Just nu sitter jag däremot och väntar på att mit ris ska koka upp så jag kan få i mig lite käk, kycklinggryta ala morsan äts till och tro mig, det är inte alls dumt. Efter käket bär det av till Bollnäs där det är dags för lite lägenhetsstädning, det kommer en elektriker och kollar in grejerna ikväll så förhoppningsvis kanske det händer något imorgon! Men man ska inte hoppas för mycket. En sväng till Alfta för träning kommer jag också hinna med innan det är dags att åka hem...spännande!

Nu blev riset klart och det betyder mat. Hörs!

Fresh!

Ja visst blev det ganska så nice med ett nytt tema?

howdy

Söndagkväll och allt är lugnt. Igår var det lite rajtan tajtan och det var trevligt, mycket trevligt. Även denna helg var vi några tappra själar som bestämde oss för att skita i Tranan och istället fortsätta festen på hemmaplan, i det här fallet hos alles vår vän Joakim N. Väldigt lyckat då en riktigt fin skiva hoppade i sterion och klassikerna ljöd u högtalarna en efter en. Allsång, självklart!

Idag är det ju dagen efter och som vanligt så har det inte gjorts många knop..Nu på kvällskvisten här så har jag börjat lackera på en ny hockeymask, min vän och lagkamrat Andreas bad mig piffa upp hans hjälm och då ställer man ju upp. Lite extraknäck. Självklart kommer det upp en bild när den är färdig.

Nu har vi slagit igång en film, "No country for old men" för att vara exakt. Blir nog spännande! Efter den blir det läggdags skulle jag tro, kan behöva ta igen lite sömn efter gårdagen!

Simma lugnt hörni! /Pelle

                                       

En liten Lördagspolka.

Nu är partyt igång! Försök hänga med..


Det är ju Lördag.

Har precis skommit hem från jobbet, gick väldigt segt att jobba idag för att vara helg. Brukar alltid vara full rulle på Lördagar och det plus att man har dubbelt betalt brukar göra att dagarna myser förbi i ett nafs! Så var inte fallet idag, utan när Bollnäs bjöd på regn så valde folk att stanna hemma och kolla film istället, och när jag tänker efter så hade nog jag gjort samma sak.
Men nu är jobbet avklarat och den riktiga helgen har börjat för en annan. Ett litet födelsedagsfirande för min gamle klasskamrat Rasmus står på schemat och jag känner peppen börja komma mer och mer för var sekund som går. Har unnat mig att köpa findricka kvällen till ära också,det vill säga Carlsberg på glasflaska så detta kommer ju bli en kanonkväll.

Hade match igår också..gick åt helvete och blev torsk, därmed tog vår segersvit på två matcher abrupt slut. Nya tag på Tisdag!

På lägenhetsfronten har jag inte mycket nytt att komma med..en garderobsställningsgrej är installerad men vi väntar fortfarande på dörrar. 

Nu ska jag ta och slänga i mig lite mat för att sedan göra mig i ordning inför kvällens bravader. Ni får ha en trevlig kväll kära läsare. Vem vet, vi kanske ses i dimman? Det är ju Lördag..

                           
                          Liten gädda.

                           
                          Stor gädda.


Loose change..

Det är namnet på en av de två dokumentärerna som laddades hem här om kvällen, den är typ från 2007 så många av er har troligen sett den redan. Om du inte sett den, då tycker jag verkligen att du ska göra det, sjukt intressant! Efter att ha kollat den så måste jag säga att man börjat fundera en hel del...verkar inte stämma till 100 hela den här World Trade Center-grejen. Den finns iaf att ladda ner överallt och den är gratis så man behöver inte få dåligt samvete! DO IT!

                         /Soeder


Inlägg 21

Onsdagen, den lediga dagen, börjar nu närma sig sitt slut. Har gjort lite bra saker idag faktiskt. Allt började med att jag ställde klockan tidigt fast jag egentligen inte hade någon större anldening till det, och då ligger man ju på plus direkt. Helt ensam på kullen så kliver jag upp och ut ur min lya. Väl ute där jag möts av en bra jäkla kall luft och ser att den lilla snön som föll under gårdagen faktiskt låg kvar, lysande! Mata djuren, äta frukost, läsa tidning och sånt där man gör en ledig morgon..sen log jag ner mig vid trummorna en sväng och jobbade på karriären. Har börjat lira på hard nu och drog av några låtar utan problem, det är Rock Band vi snackar nu alltså.
En stol senare var det dags att damma av lite gamla grejer från Timrå-tiden för idag har golvet lagts färdigt och därmed är det dags att börja skicka in diverse saker där uppe i stan. Inflyttningen verkar däremot inte vara så nära som det känns då det ska dit nån och dra vatten och el och sånt innan, och sånt folk kan man tydligen inte lita allt för mycket på.
Lite tv, konst, dator, ett gympass och brama hos Nybergs bland annat, hann jag också med innan det var dags att fara upp till Bollnäs med alla grejer. (Plötsligt var klockan cirkus 17.30) In med det i lägenheten och konstatera att det verkar bli riktigt bra innan jag och min far for vidare för att se min syster uppträda i en liten musikalredovisning hon hade med skolan..Riktigt,riktigt bra var det och jag måste säga att jag blev smått imponerad av syrran och hennes klassare!

Igår hade vi hockeytävling också ja..trots att vi absolut inte spelade på topp lyckades vi segla iväg till en seger med 11-1. Inte illa, och jag fick äntligen vara med i protokollet efter att i boxplay lyckats dra på mig en utvisning för slashing..spel tre mot fem för vår del och ja, det var då dom gjorde mål. Smart Petter!

Råkade även börja kika lite på ett debattprogram idag när tvn var på, snacket handlade idag om World Trade Center och 911. Det hela handlade om att vissa tror att det är USAs regering som ligger bakom det hela och att allt med terrorister bara är skitsnack. Gick ganska vilt till vissa stunder och jag tyckte det var mycket intressant, och det resulterade i att jag laddade hem två dokumentärer om konspirationsteorier. Så nu har jag att göra!



Vi säger så, godnatt. / Söder 


Nu kan han!

Slänger in ett litet klipp här bara för att jag nu lärt mig göra det. Stort tack till HannaP (http://hpearsson.blogg.se) som lärde mig det hela!


Casa del Pjetro!

Vissa av er har haft turen att få spendera en kväll eller två där, vissa av er har drömt om att få göra det, och de flesta av er..ni har troligtvis ingen aning vad jag snackar om! Här är iaf bilderna ni väntat på..jag ger er: Casa del Pjetro!

Utsidan av min lilla stuga. Det är inte stort, men det är insidan som räknas. 
-Utsidan av min lilla stuga. Det är inte stort, men det är insidan som räknas.


- Det första man ser när man kommer in, soffa, fin tavla och utsikt mot golfbanan.


- Största väggen där allt roligt finns. Som tv, trummor, bokhyllor/garderob, filmer, böcker med mera..


- Sänghörnet där jag, om jag varit en cool rappare skrivit något i stil med: "where all the magic happens!"... men nu är ju inte jag nån Jay-Z direkt så det blir inget av med det. Lägg också märke till sängbordet som också fungerar som målarbord. Japp, det är färgburkar på kanten och en airbrushpistol till höger.


- Dörr, spegel, jackor, skor och en riktigt grym ljudanläggnig.


- I bortre hörnet finner vi en inbyggd gästsäng/garderob/förråd.. Funkar perfekt till allt!

Ja, där fick du dig en liten inblick i hur jag har det ute i lyan. Det är som sagt inte så stort, så fler bilder än så behövs liksom inte.
För den som inte förstått det så ligger alltså casa på mina föräldrars gård i Norrfly, Kilafors. Trivs riktigt bra här men eftersom det ligger nästan mitt ute i skogen så blir det lite knöligt många gånger. Annars har jag fan kunnat bo i casa resten av mitt liv! Man kanske kan ta med det? Hur som helst, så ser det ut och vill du ta en rejälare titt är det bara att dyka förbi. Dörren står alltid öppen i Casa del Pjetro!

/Pjetro


Ännu en dag gången..

Det blir ingen visning av Casa Del Pjetro idag, tyvärr. Anledningen till det är att jag helt enkelt inte hunnit knäppa några bilder. Men imorgon däremot, då kommer det dyka upp. Var så säker!
Vad har jag för bra ursäkt till att inte ha hunnit med mig själv då? Jo det har varit fika och knatning med Emmalito innan hon tog tåget mot K-town igen, sen var det lunch med Simon innan vi tog och besökte lägenheten där folk var i full gång med att lägga golv! Såg riktigt fint ut och om inget drastiskt händer så blir nog golvet klarre imorgon. Kung. Sen blev det en sväng på staden för att kolla ut lite grejer som kommer behöva inhandlas när det vankas inflyttning..hittade det mesta jag kan tänkas behöva men inget köptes idag. Fullt med skit ändå i lägenheten för tillfället, så det kan vänta. Sen hade klockan rullat på så att det inte var någon idé att fara hem innan träning..istället satte jag mig på Pepes och läste det senaste numret av "transition". Riktigt mycket bra läsning för den extremsportintresserade, dvs. mig, och i slutet av tidningen fanns ett reportage som gav mig brutalt mycket inspiration till några tavlor som troligvis kommer pryda mina väggar in the apartment, riktigt lyckat! Sen var det som sagt träning och den flöt ju på bra. Som vanligt.

Nu sitter jag hemma och har precis ätit, och så fort magen lugnat sig efter carbonaraöverfallet den nyss fick mota så ska jag ta mig en bit tårta!
Eftersom ni inte fick några bilder på casa så bjuder jag på rörliga bilder från någon annan lycklig människas lägenhet istället:
 http://www.youtube.com/watch?v=S1ZZreXEqSY - Kan vara en av världens bästa reklamfilmer någonsin.

/Söder

P.S - Om någon sitter inne på information om hur man slänger in en hel "youtube-ruta" här så får denne gärna informera mig på ett eller annat sätt! Tack på förhand.


Baksmälla?

Nej då, jag klarade mig igen. Trots ett ganska rejält intag av alkohol så har dagen glidit på hyffsat! Trött som ett as har jag varit, men det är ju smällar man får ta. Vad var det egentligen som hände då? Jo, dagen började ju med jobb och som vanligt på Lördagar så var det mycket bra fart och lättjobbat, slog in crikus 500 paket eftersom det idag, Söndag, har varit alla våra fäders dag. Skjortor, slipsar och kallingar är tydligen ganska populära ting att ge bort.

Efter jobbet blev det en sväng på gymmet innan jag tillsammans med Johannes, Robin, Simon och Patrik begav mig hem till den förstnämnde för lite lökande i bastun. Riktigt trevligt även om jag själv inte riktigt kan kalla mig för bastumästare, det är skönt ett tag men sen blir det mest bara obehagligt varmt. Hur som haver, in i den skållheta träkojan, förtäringen av alkohol kunde börja och plötsligt kände man dimman komma krypande.
Efter en uppfriskande dusch var det sedan ladfest hos Emelie som gällde och humöret var på topp. Slutade med att vi sket i Tranan och körde all in i ladan, detta visade sig vara ett mycket bra val då iaf jag hade en mycket trevlig kväll. Tack alla inblandade för sällskapet!

Och idag så är det ju som sagt farsdag så då satt ju en resa till farmor och farfar som en fläskläpp. Där bjöds det som vanligt på väldigt mycket god mat och dagen till ära hade farmor slängt ihop en tårta som smakade kalas!
Men nu har jag hunnit hem och sitter i soffan och har ett öga riktat mot tvn där grabbarna i Playa Del Sol levererar samtidigt som jag snickrar ihop denna uppdatering.

Imorgon blir det inget jobb och istället ska jag försöka göra lite framsteg i lägenheten, hoppas på framgång men vi får se hur det går med det.
Hade även tänkt slänga ihop ett nytt "Cribs", inte för en lägenhetsrapport utan nu blir det en liten visning av det omtalad "casa". Det går inte av för hackor så kika in imorgon också!

Signerat Soederstroem

Gameday

Fick hoppa in och blixtjobba idag över luncherna, dvs 11-15. Så då blev det inget lägenhetsfix för en annan, istället åkte morsan dit med far för att se om hon kunde göra någon nytta. Vad händer? Jo, hon styr upp det hela och plötsligt ser allt lite ljusare ut! Tack mor. Golvet dök upp också, så även det var positivt.
Och som grädde på moset fick vi idag in ett gäng mycket fina jeans från Iceman till bouticken. Jag köpte mig ett par och har därmed investerat i två par nya brax på typ en vecka, detta är något väldigt ovanligt då jag i vanliga fall aldrig tycks hitta brallor som passar. Lysande!

Ikväll har vi hemmamatch mot Hofors, 19.30 börjar matchen och har du inget bättre för dig så tar du och åker dit. Ikväll blir det vinst!


23.29

Dunkar in en till uppdatering innan jag gör kväll! Som lovat så lyckades vi vinna idag, riktigt bra spel från vår sida faktiskt och det resulterade i vinst med 4-1. Liten självförtroendeboost som verkligen satt där den skulle! Vill du veta mer om matchen besöker du hemsidan (http://www.alftahockey.com) där dom skriver nån rad om matchen vilken sekund som helst.

Rabih åkte tydligen ur idol också och det gör mig glad.

Dagen avrundas med att jag nu har knäppt mig en bira och lutat mig bakåt i soffan, livsnjutning!
Imorgon väntar jobb, och efter jobb blir det förmodligen bastu, och efter bastu blir det paartey! Ingen tokig Lördag om du frågar mig.

Simma lugnt!


Foppafeber?

Lite väl mycket fokus på herr Forsberg under första matchen i karjala cup måste jag säga. Visst, comeback och så men Wikegård, som jag annars gillar skarpt, stod och gav BJ efter BJ på saker som knappast hade märkts om det varit någon annan. En av Sveriges största genom tiderna, ja, men idag var han ju knappast bra med Foppamått. Men jag hoppas då att han håller, då kommer han bli livsfarlig när han kommer in i grejorna!

Nu kollar vi Nöjespokalen istället!

Lådbilsrace på frivyvägen!

Att bygga ihop kök från ikea är mycket trevligt när allt går som det ska. När det inte riktigt vill sig däremot, då är det ett helvete, speciellt då det inte beror på brist av kunskap utan att man helt enkelt fått fel grejer. Köket började byggas igår och det flöt på hyffsat tills man la märke till att grabbarna nere i Valbo tydligen glömt att slänga med fläkten när dom körde upp alla delar vi inte fått med oss tidigare..så padre fick helt sonika åka ner och hämta den rackarn.
Idag stöttes det på ytterligare problem då allt inte riktigt stämde på lådfronten, det stämmer inte här och det stämmer inte där. Och golvet har inte heller dykt upp än, det känns också tråkigt men med lite flax har vi det kanske imorgon. Även om hinder påträffats så har det ju hänt lite grejer, där det tidigare bara var en stor röd vägg ser man nu att det ska vara ett kök i alla fall. Det är positivt!
Efter att stånkat på några timmar i lägenheten kände jag att det var nog för min del, istället tog jag bilen ner till Kilafors och körde ett litet,litet gympass. Ledig från hockeybockeyn idag så då blev det så istället.
Så ja, nu sitter man här hos herr Nyberg och sippar på en kopp kaffe medan Red Hot Chili Peppers live at Slane Castle myser på i bakgrunden. Inte alls dumt! Imorgon är jag åter ledig, mer lägenhetsjobb står på schemat och förhoppningsvis kan vi reda ut ett och annat.

Vill också tillägga att snön faller här i byn. Många av er hatar det men det gör då inte jag, skidnerven står fan rätt upp på en nu när det är vitt guld på backen. Mer snö åt folket!


Inte jag..men de kuunde!

hard work,work!

Då har en ännu en dag nått sitt slut. Har inget speciellt att komma med då dagen har varit fylld med jobb och träning.. Jobbet funkade iaf riktigt bra idag, hyffsat med folk och en hel del varor som rullade in gjorde att dagen flöt på med fantastisk fart, en riktigt skön arbetsdag! Träningen funkade också bra, tycker vi börjar få lite speed på rören igen efter två raka torskar. På fredag har vi hemmamatch och då blir det andra bullar!

Morgondagen kommer också bestå av både jobb och träning, så det blir troligtvis bingen för mig snart. Men innan jag dunar in ska jag unna mig ett par avsnitt med Hank Moody i Californication. Får han till det ikväll? Skulle tro det!


Ny kategori!

Idag kära läsare har alla vi som jobbar med den här bloggen tagit ett enormt steg i rätt riktning. En stor upptäkt har gjorts och det hela handlar om inläggskategorier. Man kan göra helt egna kategorier som passar sina olika inlägg! Genialt! Därför har vi på psoederstroem.blogg nu äran att presentera: Cribs!

Namnet "Cribs" är något jag kommit på helt själv och inlägg under denna kategori kommer bestå till stor del av bilder på hur det ser ut där jag befinner mig för tillfället, hur jag bor helt enkelt.
Gasen i botten direkt, som jag skrev igår så var jag en sväng i lägenheten idag. Några bilder på min halvfärdiga bostad knäpptes och nu får du som läsare en liten sneakpeak på hur det ser ut. Enjoy.

 Sovalkov och ett litet utrymme som blir garderob.

 "Huset, toaletten, tronen, klosetten..kalla det vad du vill. Detta var redan renoverat.

 Blivande kök eller snarare kokvrå..litet som tusan och en röd fondvägg.

 Bild från hallen med inglasad balkong längst bort..

 Ett hörn.

Har även hunnit med träning och en skidfilm idag, hade gärna varit mer produktiv men det ville sig inte bättre. Men imorgon blir det bättring då det vankas jobb, det ser vi fram emot! Sov gott vänner.


Homecourt

Som överskriften lyder så är jag åter på hemmaplan efter att spenderat helgen nere i Värmland.
Fast egentligen började helgen i Avesta där vi i fredags spelade vår andra seriematch för säsongen, tyvärr lyckades vi inte göra speciellt bra ifrån oss då heller och förlorade med uddamålet. Men nog om det.

Direkt efter matchen rattade jag och Robin, som tagit en liten omväg för att få med mig, den vita 240n mot solstaden Karlstad..Nypan för att träffa gamla klasslirare och jag för att hälsa på min kära vän Emma!
Lördagen bestod av lite stadsvandring och jag lyckades fynda en keps, rutig rackare på HM för 69kr..det är alltid nåt! Sen var det dags för systembolaget för Emma och mig, något gott att dricka till kvällen skulle ju sitta fint. Men tydligen så ville inte dom ha öppet på Halloween, så vi fick vara utan..
Kvällen var lugn, matlagning och lite film stod på schemat och det klarade vi som väntat alldeles utmärkt!
Idag har det hunnits med en liten promenad runt Sveriges kanske finaste kyrkogård. Låter inget vidare, men faktum är att det var mycket trevligt. Lite mer matlagning och en hel del deg i soffan fick avrunda Värmlandsvisiten för vid femtiden var det dags att åka hem. Det är ju trots allt en bra bit att åka! 

In i 240n igen och vidare norrut i cirkus fem timmar.. som tur är så åkte jag med Robin, ni som känner honom vet att han alltid lyckas leverera utan att veta om det själv många gånger. Härlig kille! Då han som sagt gått i skolan där nere så har han ju koll på vägen, så han passade på att visa lite sköna grejer vi swishade förbi.. Han hade mycket bra och lite dåligt att visa upp och det som störde honom mest av allt var en tunnel. Inte vilken tunnel som hellst utan snarare : "världens värsta tunnel, alla kategorier. Som är typ hur gammal som hellst och gjord för att åka med häst och vagn igenom!" - "Och där ska man försöka komma igenom med bilen!"
Aj,aj,aj tänkte jag..hur ska detta gå? Låter ju rent av farligt..men när vi kommer fram till denna hemska del av resan visar det ju sig vara en, i mitt tycke, helt vanlig tunnel. Lite konstig form på den men det gjorde snarare att den såg modern ut istället för tagen från "häst och vagn-tiden". Låter kanske inte så speciellt roligt, men de var det..vet att vissa av er kommer förstå!

Hur som hellst, en väldigt lugn helg blev det och jag antar att det var på sin plats. Lugnt och skönt! Karlstad var ett mycket trevligt ställe och jag åker gärna dit igen! Tack till Emma för att jag fick hälsa på! :)

Imorgon ska jag åka och städa i lägenheten där det är nytapetserat, kommer knäppa några bilder och slänga upp dom här, så är du intresserad får du kika in snart igen. Godnatt!

RSS 2.0